UWV Werkfit maken

Op deze pagina gaan we in op de dienst Werkfit maken. Deze dienst is bedoeld om je voor te bereiden op de terugkeer naar betaald werk of op het volgen van een noodzakelijke opleiding. Het traject is bedoeld voor mensen die een uitkering ontvangen (WIA, WGA, ZW, WAO of Wajong) en wordt bekostigd door het UWV. Bij Huis van Mogelijkheden kun je een Werkfit- traject volgen.

Werken aan werk

Werk zorgt niet alleen voor inkomen, maar ook voor voldoening en structuur. Zonder werk kan het voelen alsof je niet deelneemt aan de maatschappij. Als je door persoonlijke omstandigheden lange tijd niet gewerkt hebt, is de stap naar werk groot. UWV biedt daarom een aantal trajecten aan, die je kunt volgen bij een aangesloten bureau. Wij zijn zo’n bureau.

Je kunt bij ons terecht voor verschillende UWV trajecten. Deze pagina gaat over de dienst ‘Werkfit maken’.

 

 

huis van mogelijkheden dream big

Werkfit maken

Een ‘Werkfit maken’ traject kun je zien als de eerste belangrijke stap om weer deel te kunnen gaan nemen aan de arbeidsmarkt. Met een Werkfit-traject word je voorbereid op het benaderen van de arbeidsmarkt. Een Werkfit-traject gaat meestal vooraf aan een traject ‘Naar Werk’, waarin de arbeidsmarkt actief benaderd wordt.

Waaruit bestaat een Werkfit-traject?

De dienst ‘Werkfit maken’ is maatwerk en wordt aangepast aan jouw persoonlijke situatie. We bekijken samen wat er nog nodig is om ervoor te zorgen dat je straks de arbeidsmarkt kunt gaan benaderen. Onderwerpen die in een Werkfit- traject passen zijn:

Re-integratieplan Werkfit maken

De onderwerpen die voor jou van belang zijn en de stappen die je gaat zetten, beschrijf je met jouw re-integratie consulent in een persoonlijk plan. Het is de bedoeling dat je in jouw traject aandacht besteed aan drie door het UWV bepaalde hoofdactiviteiten, namelijk:

1

Het versterken van persoonlijke effectiviteit

2

Het verbeteren van werknemersvaardigheden

3

Het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie

Deze hoofdactiviteiten zie je terug op het formulier dat naar het UWV gaat. Na
akkoord van het UWV kan jouw Werkfit- traject officieel van start gaan.

Wil je weten welk traject het beste bij jou past?

Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook eerst nog even de pagina over
het andere traject bekijken:  ‘Modulair Re-integratietraject’