Activeringstrajecten

VIND JE WERKGELUK (TERUG)

Werk geeft voldoening, structuur en inkomen.

De betekenis van werk

Met de activeringstrajecten van Huis van Mogelijkheden word je geholpen om in eigen tempo jouw werkgeluk te (her)vinden. 

Iedere deelnemer…


Wil je vooral aan je werknemersvaardigheden en ritme werken, dan is ons activeringstraject een goede optie. In dit traject krijg je inzicht in jouw mogelijkheden. Wat zijn jouw sterke kanten als werknemer? Waar is nog ruimte voor ontwikkeling?
Dat ontdek je in een veilige omgeving tijdens het activeringstraject.
Het doel van het traject is om jouw zelfvertrouwen als werknemer te vergroten.

Op onze dagbestedingslocatie H3Works kan je deelnemen aan diverse activiteiten waar je (opnieuw)leert wat er komt kijken bij werk. Bovendien leer je veel nieuwe mensen kennen en vergroot je jouw netwerk. Je leert weer samenwerken en deel uit te maken van een team. Wij geloven dat dit motiverend werkt bij de stap (terug) naar het arbeidsleven.

Werkritme en zelfvertrouwen

In het activeringstraject krijg je veel ruimte, persoonlijke aandacht en positieve aanmoediging. We kijken naar jouw persoonlijke situatie; wil je twee dagen per week werken of juist fulltime? Dat kan allemaal. Het opbouwen van jouw werkritme is één van de belangrijkste doelen van het traject. Op de locatie van H3Works kun je jouw talenten (her)ontdekken en zo jouw zelfvertrouwen ontwikkelen. Onder begeleiding van onze professionals van Huis van Mogelijkheden leer jij op jouw niveau en tempo. Je kan instromen op verschillende afdelingen en daar jouw werknemersvaardigheden gaan ontwikkelen.

Het activeringstraject van Huis van Mogelijkheden is er óók op gericht om mensen uit hun isolement te halen. We bieden een luisterend oor en vergroten de zelfredzaamheid van onze deelnemers. 

Onderdeel van het activeringstraject is, indien gewenst, professionele ondersteuning bij matching, bemiddeling en begeleiding naar betaald werk. Nadat we jou hebben begeleid bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en eigenwaarde, zetten we graag samen de stap naar betaald werk.

EEN ACTIVERINGSTRAJECT OP DE LOCATIE VAN H3WORKS, VERZORGD DOOR HUIS VAN MOGELIJKHEDEN, BESTAAT ALTIJD UIT:

Voor wie

Het activeringstraject van Huis van Mogelijkheden is er voor iedereen die graag wil (leren) werken.

Medewerkers in een re-integratietraject: spoor 1, spoor 2;

Uitkeringsgerechtigden (WWB, Wajong, WIA/WGA);

Mensen die onder de Participatiewet (WMO) vallen.

Wil je weten welk traject het beste bij jou past?

Neem dan gerust contact met ons op.